12 Mart 2010 Cuma

BARSELONA - LA RAMBLAS

La Ramblas, Barselona'nın en meşhur caddesi. Şehrin en büyük ve en önemli meydanlarından "La placa Katalunya"dan başlayıp sahile doğru yaklaşık 2 kilometre boyunca uzanıp, sahilde "Kolomb" anıtında sona erer. Pek çok yan sokağı ile neredeyse bir gününüzü geçirebileceğiniz kadar ilginç ve hoş bir mekan. "Barcelona FC" spor kulübünün şarkısının ilk cümlesi bu sokakla başlıyor.
Victor Hugo tarafından "dünyanın en güzel caddesi" olarak ifade edildiği söylenir. Sağlı sollu inanılmaz güzel ve keyifli mimari arasında ortada yaklaşık 30 metre genişliğinde bir yürüyüş yolu var. caddenin sağlı sollu trafiği bu yürüyüş yolu ile binaların arasından devam ediyor.
günün her saatinde kalabalık olan "La Ramblas" adı yerel dilde "kurumuş dere yatağı" anlamındaymış. Vaktiyle buradan denize akan bir dere olduğu söyleniyor.
Yürüyüş yolu üzerinde, çiçekçiler, kuş satıcıları, kafeler, canlı performans sergileyen animatörler ve tiyatrocular arasında vaktin nasıl geçtiği anlaşılmıyor.
La Ramblas'a açılan sokaklardan birinde de meyve sebze hali var. Nasıl sanki bir tablo gibi değil mi?
Özgün mimarisini koruyan Barselona, dış semtleri ile o kadar modern bir şehir ki. Gördüğüm kentler içinde insanın şehirde "insan" gibi yaşaması için her olasılığın düşünüldüğü birinci şehir.




3 yorum:

  1. Allahım meyve sebze hali harika.

    YanıtlaSil
  2. canlı çicekler inanılmaz,
    şehrede diyecek yok..
    yine ah batı diyesim geldi..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Oooo hal çok güzel.Barselona'yı sayenizde gezmiş oldum.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil