14 Ocak 2011 Cuma

OCAK AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 2


KİTABIN ADI : Cumhuriyet – Türk Mucizesi 2. Kitap
KİTABIN YAZARI : Turgut Özakman
KİTABIN ÇEVİRMENİ : -
KİTABIN YAYINEVİ : Bilgi Yayınevi
KİTABIN BASKI YILI : 2010
KİTABIN BASKI SAYISI : 2. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI : 653 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ : 10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ : 10/10
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ : 10/10

YORUM: Sayın Özakman’ın tamamlamayı hayal ettiği serinin son kitabı.
60 yılı aşkın süredir köklerinden koparılmaya çalışılan Cumhuriyetimizin temellerinin ne denli sağlam olduğunun gerçek hikayesi bu kitapta anlatılıyor. Bir avuç devrimcinin, başlarında tanrının Türk insanına bağışladığı en büyük armağan, başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğinde yarattıkları mucize kitapta çok özet olarak anlatılıyor. O muhteşem günlerin tüm hikayesi ne kitaplara ne kütüphanelere sığar.
15 yılın hikayesinden sonra, insan, neden bir 15 yılın daha bize bağışlanmadığından yakınıyor. Kitapta neden Cumhuriyet’in uyanık bekçilere ihtiyacı olduğu gün gün satır satır anlatılıyor. Cumhuriyet’in Mustafa Kemal tarafından Türk Gençliği’ne emanet edilmesini de kavrıyorsunuz.
Kitap boyunca defalarca gözlerinizin dolmasına ya da ağladığınızı fark etmenize hiç şaşırmayın. Bu sadece sizin başınıza gelmiyor. Lütfen kendinizi tutmak için direnmeyin. Kaybettiklerimizi ve kaybetmeye devam ettiklerimizi düşündüğünüzde gözyaşlarınıza biraz da acı karışıyor.
Ne diyeyim son olarak… Her Türk insanı okumalı, gelecek kuşaklarınıza bırakacağınız en değerli armağanlar arasında olduğunu sakın unutmayın…

4 yorum:

  1. Bende Ümit Zileli'nin tanıtımını görünce edinmiştim...Umarım okuması gerekenler de okur...Gözle görülür şekilde Cumhuriyet'e karşı sert bir cephe oluştu..Saygılar Mehmet Bey...Okuduğunuz kitapları ilgi ile takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Melike,
    Aynı sert cepheyi tüm Cumhuriyetçilerin tez elden kurması gerekiyor. 2. bir Cumhuriyetimiz olmadığına göre kaybedersek iş işten geçmiş olacak. saygı ve sevgiler.

    Uyanın ey Cumhuriyetçiler, Uyanın, uyanın!!!!!

    YanıtlaSil
  3. Türkiye Cumhuriyeti'ni parçalamaya, yıkmaya ve uydu haline getirmeye çalışanlarla, bunlara çanak tutan, abuk subuk kelam eden bazı siyasilerimiz, en azından, "Çılgın Türkler, Cumhuriyet 1 ve 2" yi okumadılar mı? Okumadılarsa da bunların hiç mi tarih bilgileri yok? Hiç mi dedelerinden, büyüklerinden bu Milletin yaşamından hikayeler duymadılar. Okudularsa, bu okuduklarını hep yalan mı addediyorlar? İnsan bu kadar duyarsız olabilir mi? Ben bu insanları anlamakta güçlük çekiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Değerli hocam,
    Dediğiniz gibi bazen bu derece anlayışsızlık duvarının nasıl oluşabildiği konusunda bende şaşkınlık yaşıyorum. Sanki o insanlarla farklı bir ülkede yaşıyoruz gibi geliyor. Duyarsızlık akıl alır gibi değil. Saygılar.

    YanıtlaSil