9 Mayıs 2011 Pazartesi

SİNOP

Daha önce birkaç sefer, son kez iki sene kadar önce gittiğim Sinop'a geçen hafta sonu tekrar gittik. Sinop'u bilmeyenler için söylenebilecek tek şey sanırım mutlaka gidin demek olacak.Özellikle biz, büyükşehir insanı için tam bir cennet. Sessizliği, dinginliği, insanlarının temizliği ve sosyal yönden medeniliği beni sürekli olarak bu kente çekiyor.Elbette çekenlerin arasında zaman zaman canımızın çektiği rakı-balık muhabbetinin en iyi yapılabildiği mekanlardan biri olması da etken. Geçen hafta sonu cuma öğleden sonra yola çıkarak Safranbolu üzerinden akşam saatlaerinde Sinop'a ulaştık. Daha önceki gidişimizde çok beğendiğimiz, güleryüzlü ve candan hizmeti nedeniyle Reis Otel'i tercih ettik. Hemen marinada olması da tercih edilebilir bir başka yönü.
Şehirde daha önce Arkeoloji Müzesini ve Tarihi Cezaevi'nin gezdiğimiz için bu kez onları atladık. Ancak ilk kez gelecekler için her ikisini de mutlaka öneririm. Geçen gelişimizde çok kısa dolaşabildiğimiz Akliman ve Hamsilos'a bu kez çok daha fazla zaman ayırdık. Önümüzdeki günlerde bunları daha detaylı yazacağım. Bu kez ilk kez gittiğimiz Sarıkum gölü ve doğal alanı da büyüleyiciydi. Hemen hemen hiç tanıtımı yapılmayan bu güzelliği de önümüzdeki günlerde anlatacağım.
Sinop'ta rakı-balık için önerebileceğim en önemli mekan, marinada dubalar üzerinden yer alan "Saray Restaurant". Barbun, mezgit ve çarpan (iskorpit balığı) tatmadan Sinop'tan dönerseniz mutlaka eksik bir şeyler bırakmış olacaksınız.
Bu güzel ve bozulmamış kentte zaman geçirmek dinlendirici ve oldukça rahatlatıcı. Sinop mantısı da, mutlaka duyduğunuz ve kentte kesinlikle tatma fırsatı bulabileceğiniz bir başka lezzet. Sahil yolunda "Teyzenin yeri" bu lezzet için önereceğim mekan. Cevizli ve tereyağ soslu mantı, yiyenleri kendine hayran bırakacak cinsten.
Ciddi oranda suç sayısının azlığı ve insana saygıyı hissedebileceğiniz şehirde günün her saatinde rahatlıkla gezip dolaşabileceğinizi hatırlatayım.
Açılan üniversite bölümleriyle şehirde ciddi bir öğrenci potansiyeli var. Öğrencilerin varlığı şehire canlılık kazandırıyor. Gittiğinizde mutlaka aradığınız bazı şeyleri bulacağınız Sinop sizi de mutlaka etkileyecek

2 yorum:

  1. Çok istediğim, ama gidemediğim bir kent Sinop. Bir gün mutlaka diyeceğim. Önerilerinizi dikkate alacağım. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Aysema,
    Mutlaka değerlendirin derim. Belki şehrinizle benzerliklerde keşfedersiniz. Sevgi ve saygılar

    YanıtlaSil