14 Temmuz 2011 Perşembe

GERZE

Son sinop gezimiz dönüşünde uğradığımız şirin bir ilçe Gerze. Sinop'tan yaklaşık 20 kilometre mesafedeki bu ilçe Samsun yolu üzerinde. Bu nedenle Ankara'ya dönerken Sinop'un hemen dışındaki üçlü kavşakta bir süre Samsun istikametine yönelerek gidebiliyorsunuz.
İlçe, dağların denize oldukça dik indiği bir kesimde kurulmuş. Yer yer küçük plajları bulunmakla birlikte özellikle deniz kıyısında evlerin mükemmel deniz manzarası var. İlçe girişinden itibaren mendirekle korunaklı hale getirilen limanına kadar oldukça uzun bir sahil şeridi var.
Mendireğin olduğu belge çok geniş bir alan. binalar oldukça geriye yapılarak çok güzel bir açıklık oluşturulmuş. Aracınızla limana kadar inmeniz ve park ederek gezinmeniz mümkün.
 İlçe içinden geçen küçük ve pek temiz olmayan bir dere limana dökülüyor. İl ve ilçeler içindeki bu derelerimizin çirkin ve pis görünümleri ne yazık ki ülkemizin her yerinde aynı. (Prag içinden akan Vltava'daki yüzen ördekler, Budapeşte içinden akan Tuna'nın temizliği ben de hep ülkemdeki talihsiz derelerimiz hatırlatıp hüzünlendiriyor.)
Biz büyük şehir insanlarının zaman zaman bu sakin küçük kasabalara kendimizi atıp dinlenmemiz hedeflerimizdendir ya, birgün yolunuz bü küçük ilçeye düşerse belki siz de bu hedefinize ulaşabilirsiniz...

1 yorum:

  1. Bu güzelliğin içinde kirli akan bir nehir ne kadar üzücü olsa da güzelliklere söyleyecek söz yok....Harika kareler yakalamışsınız.

    YanıtlaSil