29 Kasım 2011 Salı

VALENCİA - 1

 Madrid’in Atocha tren istasyonundan Valencia’ya kalkan hızlı tren “Ave” kısaltmasıyla tanınıyor. Yol 1 saat 50 dakika kadar sürüyor. Ortalama hızı 270-299 klm arası. Bir kez 301 klm’ye çıktığını gördüm.
Valencia Sorolla tren istasyonu 6 hatlı küçük bir istasyon. Valencia, tipik Antalya görünümlü bir şehir. Genellikle iber yarımadasının en sıcak iklimine sahip. Gündüz 21 C’ye kadar çıkıyordu. Gece 22-23.00 sıralarında dahi bir açık kafede oturup bir şeyler içmek mümkün.
Valencia’da belirlediğimiz otel ise “Hotel Expo Valencia” idi. Eski şehir merkezine 3 metro istasyonu uzak olmasına rağmen çok büyük bir alışveriş merkezinin içinde,” Turistik Bus” durağında ve Turia bahçelerinin hemen yanındaki otelimizde Madrid gibi mükemmel bir seçim olduğunu gösterdi.
 Valencia’da da “Turistic Bus”ın A ve B olarak iki rotası var. Günlük 15.00 iki günlük 18.00 Euro’luk biletlerle yaklaşık 1,5 saatlik alınan turlar şehri tanımakta çok yararlı. Ayrıca iki günlük tur ile şehir içi ulaşımı karşılamanızda mümkün.
 Rota A eski şehirden başlayıp şehrin kuzeyine dolaşıp Bioparc’a (Hayvanat bahçesi) uğrayarak dönüyor.
Rota B’de bilim parkı ve marinayı dolaşıyor. (Marinaya zaman ayırıp sahilde kumlarda güzel bir yürüyüş ve balık lokantalarında 20-25 Euroluk menülerle güzel bir balık yeme şansı yakalayabilirsiniz.) Eski şehir yine görülmesi gereken ve kaybolunması gereken sokaklara sahip.
Gittiğiniz takdirde, kalmak için belirlediğimiz Hotel Expo Valencia’nın içinde bulunduğu çarşı kompleksi de neredeyse uzun süre dolaşabileceğiniz ve mevsim gereği “oferta” (indirim) yapan mağazalara sahip. Şansınız varsa, free shop’tan daha ucuza parfümlere rastlayabileceksiniz. Ayrıca alt çarşıda güzel bir hoşluk olarak “El Rey de İstanbul”un sahibi Diyarbakırlı Yüksel Can’a rastlamanız ve Türk yemeklerini yeme ve demli çay içme fırsatına da sahip olabilirsiniz. Türk insanının sıcaklığı ve candanlığı içinizi ısıtacak.






(Resimlerin tamamı Valencia'nın eski şehir kısmına ait. Bu güzel görüntülere iki kısımda devam edeceğiz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder