14 Kasım 2012 Çarşamba

ODESSA İZLENİMLER -6

PASSAGE

Deribasiskaya caddesinin üzerinde, Afina alışveriş merkezini geçtikten sonra (L) biçiminde bir pasaj. Daha çok hediyelik eşya dükkanları ile bir adet kafe yer alıyor. Pasaj’a özelliği veren ikinci ve üçüncü kat duvar süslemeleri ile iki adet çıkış kapısı üzerinde yer alan ve çok görkemli olan süslemeler. Mutlaka görmeye değer.







FİLARMONİ BİNASI

Bunina Caddesinde ve Puşkin Müzesi’ne çok yakın olan filarmoni binası dıştan görkemli güzelliği ile dikkat çekiyor. Fuayesini görmek için içine girdiğimizde gelen müzik sesleri üzerine üst kata çıktığımızda salon kapısında ara için bekleşen sayısız insan vardı. Kısa bir süre sonra ara verilince bizde içeri girdik. Çok güzel bir konserin ikinci yarısını ayakta da olsa izleme şansını yakaladık.





PUŞKİN MÜZESİ

Puşkinskaya caddesi üzerinde olan binanın önünde Puşkin’in bir heykeli yer alıyor. İçeride ise Puşkin’e ait bir çok kitap, el yazması notlar, fotoğraflar ve tablolar yer alıyor. Edebiyat meraklılarının özellikle gezmelerini isterim. Bir edebiyatçının bu denli detaylı bilgi ve belgelerle anısının korunuyor olması çok dikkat çekici.
GAR BİNASI

Ekaterinskaya caddesinin en sonunda yer alan Gar binası, Ukrayna için önemli tren yolculukları için önemli ve hareketli bir istasyon görünümünde. Her kamu binası gibi tren garı da iç süslemeleriyle dikkat çekici.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder