2 Kasım 2012 Cuma

TEMMUZ AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 8

KİTABIN ADI : Anne Hiç Canım Acımadı

KİTABIN YAZARI : Tuncay Özkan
KİTABIN ÇEVİRMENİ -
KİTABIN YAYINEVİ : Cumhuriyet Kitapları
KİTABIN BASKI YILI : 2012
KİTABIN BASKI SAYISI : 1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI : 225 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ : 10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ : 10/10
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ : 10/10

YORUM:
Sizin kitap okurken hiç canınız acır mı? İşte bu kitap, eğer okursanız canınızı acıtacak.
Sadece Tuncay Özkan’ın bugün itibariyle 1500 gündür tutuklu olması ve 2 senedir tecritte olması değil, kitapta anlatılanlar asıl canınızı acıtıyor. Artık bu kadarı olmaz diyeceğiniz her şey bu kitapta.
Bilenler ya da ilgilenenler farkındadır belki, süregelen davanın artık ciddiyetten çıkmış ve hukuk skandalı niteliğinde olması bir yana, gelişimi asgari hukuk kurallarının ya da hakkaniyet ölçütlerinin yok edildiği/yok sayıldığı bir düzen içerisinde seyrediyor. Belki bir hukukçular gerçeğin farkında olduğumuz için bu denli can acıtıcı ama artık bir şeylerin farkında olmak gerekmiyor mu? Bu ölü toprağını üzerimizden ne zaman atacağız?
5 yıldır yaşamından, sevdiklerinden koparılmış insanların farkında olmalıyız. Elimden bir şey gelmez mazeretinin arkasına sığınmayalım. Bu kitapları alalım ve olabildiğince okutalım, olanların farkında olalım artık.
Ve, belki duyumsarsınız, aldığınız her kitap, o kitapların her okunuşu Tuncay Özkan ve diğer tutuklulara birer umut kelebeği olarak uçup, zihinlerine konacak, yaşama umutlarına umut katacak…

2 yorum: