30 Nisan 2013 Salı

AMAN ALLAHIM!

“Haçlı seferlerine biraz yakından baktığımızda, biraz derinden incelediğimizde, bu seferlerin aslında Doğu-Batı kaynaşması, medeniyetler ittifakı amaçlı olduğu anlaşılmaktadır. Haçlı seferlerinin bir Müslüman-Hıristiyan çatışması olduğu tezi de ilerleyen yıllarda ciddi şekilde sorgulanacağına inanıyorum.” 
RECEP TAYYİP ERDOĞAN (BAŞBAKAN
“Çanakkale Savaşı, sadece tarafların birbiri ile kanlı mücadelesi olmayıp, farklı kültür ve dünya görüşlerine sahip devletlerin birbirlerini tanımasına vesile olmuştur. Bu nedenle, muharebelerin yapıldığı Gelibolu Yarımadası, dost ve düşman her iki tarafın genç evlatlarının kıyasıya mücadele ettiği, savaşın acımasızlığına rağmen, yardımlaşma duygusunun da ön plana çıktığı, kalıcı dostlukların kurulduğu bir yer olmuştur.“ 
NECDET ÖZEL (GENELKURMAY BAŞKANI)

https://dub122.mail.live.com/default.aspx?id=64855#n=1465460441&fid=1&mid=58a6db16-af19-11e2-bfe5-00237de3ed50&fv=1 ‘de yukarıdaki sözleri gördüm. Ağzımdan ilk çıkan söz yukarıdaki başlık oldu. Sözlerin sarfedilmesi kolaydır, ancak derler ya “söz uçar yazı kalır” Şimdi kağıtlara düşen bu laflar yıllar geçse de unutulabilir mi? Demek ki, Haçlı sürüleri aynen şimdi olduğu gibi, 1180’lerden itibaren Anadolu’yu ve Ortadoğu’yu çekirge sürüsü gibi işgal ettiklerinde, insanları Hıristiyan-Müslüman ya da erkek-kadın-çocuk ayırmadan insanları kesip derilerini yüzdüklerinde, Kudüs’ü fethettikten sonra 6 gün boyunca katliam yaparak Müslüman tek kişi bırakmayıp tamamını kırdıklarında, şehirde yürümek için ayakları toprağa değmediği zaman aslında “medeniyetler ittifakını” amaçlıyorlarmış! Şu salak Müslümanlara bakın ki, olayı anlamadan ölüp gitmişler! 
Demek ki Çanakkale savaşları da aslında vatanımızın kurtuluşu yolunda bir ilk adım değilmiş de benim gariban Mehmedim, İngilizle, Fransızla, Avustralyalıyla, Yeni Zelandalıyla, Senegalliyle, Hintliyle vs 72 milletle, aslında yardımlaşmak, sigara alıp vermek, konserve atmak, yaralı gavuru siperine götürerek, kalıcı dostluklar peşinde koşuyormuş. 

Vah benim zavallı dedelerim, bizi ne olur affedin, aziz hatıranıza bile hürmetsizlik ediyoruz. Zaten sizlere bir mezar ve başına bir taşı bile çok gördük ama bu kadarını duysanız zaten dayanamazdınız, kahrınızdan ölürdünüz.

10 yorum:

  1. Çanakkale iyi ki olmuş bu sayede her sene anzak gününde çanakkale döviz getirisine sahip oluyor çanakkaleliler iki yabancı görüp iki hediylik eşya satıp para kazanıyorlar demediler ya ona şükredelim desem..

    YanıtlaSil
  2. tarih belleğimiz çok varmış gibi, dahada tahrif etme yolundalar vesselam.
    "biz kimiz" bir toplum olmanın şansız bireyleriyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte en büyük tehlike karşımızda. Emperyalizmin kültür saldırısı karşısındayız. Benliğimizi, bizi biz yapan niteliklerimizi yok etmek için yola çıkmış büyük bir düşman karşısındayız. Ulusumuzun uyanık evlatları olup tehlikeyi herkese haber vermek zorundayız. Yoksa yarın çok geç olacak!

      Sil
  3. Çok haklısınız. Emperyalizmin kültür saldırısı karşısındayız. Daha neler duyacağız kim bilir?:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm doğrularımızı bozmaya, yok etmeye çalışıyorlar. Uyanık olmalı ve her alanda yalanlarını açıkça haykırmak zorundayız.

      Sil
  4. En büyük psikolojik saldırı yöntemi zaten yıllardır planlı olarak uygulanıyordu. Bizi tek devlet,cumhuriyet Türk yapan tüm değerlerimizin içini boşaltmak. Atatürk' ün sıradan hatta sıradan da aşağıda bir insan konumuna getirilmeye çalışılması;bayrağın sadece bir bez olduğu söylemleri;Müslüman olmanın Türk olmanın önünde olduğunun empoze edilmesi;askerin önce ayrıcalıklı kesimmiş gibi gösterilmesi ve sıradan halkın askere kinlenmesini sağlamak, ardından da yolsuzluk-darbe-gavurluk söylemleriyle askerin bu halkın en güvendiği kurum olması halinden çıkartmak ve daha her gün gözlemlediğimiz bir dolu şey.
    Mutlaka biliyorsunuzdur ama buraya not düşmek istedim. İran da islam devrimi yapıldığı zaman tüm tarih kitapları değiştirilmiş ve İslam devrimi öncesi silinmiştir. İranda 2000 doğumlu bir çocuk mevcut sansür ve bilgiye erişme yasakları altında ülkesinin geçmişini sadece devletin öğrenilmesini istediği şekilde öğrenebilir.Binlerce yıllık bir geçmişi silip atmak ve halkı istenen beyin yapısına sokmak bu kadar kolaydır işte.
    Bugünlerde değerlerimizin içi boşaltılıp bazı beyinlerde anlamsızlaştırmaya çalışıyorlar. Belki bir on yıl sonra tarihimizi yazılı kaynaklardan yok edecekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur Sevgili Sis, Yapılan her şey, her söylem planlı bir şekilde değerlerimizi yok etmeye yönelik. Sizlerin tüm değerli katkıları ve buranın bir birlik platformuna dönüşmesi bu bakımdan benim için önemli ve çok sevindirici. Hala sayılamayacak kadar çok olmamız önemli ve çok güzel. Sevgiler.

      Sil
  5. erdoğan ne dese normal karsılarım...

    da...
    bu ordunun baskanı hakikaten boyle bir laf mı etmis yahu?
    inanamıyorum.
    yakıstıramıyorum.
    ayıplıyorum.

    daha da birseyler derim ya...
    sayfanıza ayıp olmasın üstad.
    içimden soyleyeyim ben.

    daraldım aksam aksam.
    çanakkale dünyanın yazılı tarihinde biline tarihinde yapılmıs en büyük savunma savasıdır.
    yazıklar olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Absalom, Ben de inanamadığım için yazımı kaynak göstererek yazdım. Ne yazık doğru galiba. İnsanın çok şey yazası geliyor ama, tüm sayfalarımız birileri tarafından gözetlendiği ve takip edildiği için birçok cümlemizi kuramıyoruz. Cesaretli yorumunuz için saygılar sunuyorum.

      Sil