30 Eylül 2013 Pazartesi

AĞUSTOS AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 1

 

KİTABIN ADI
Seks ve Ceza – Arzuyu yargılamanın dört bin yıllık tarihi (Sex and Punisment – Four thousand years of judging desire)
KİTABIN YAZARI
Eric Berkowitz
KİTABIN ÇEVİRMENİ
Orhan Düz
KİTABIN YAYINEVİ
Kolektif Kitap
KİTABIN BASKI YILI
2013
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
384 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


İnsanın, yazıyla kanıtlanabilir tarihinin başlangıcından bu yana toplumların ve devletlerin hiçbir zaman dokunmadan ve belli yasaklamalar getirmeden edemediği konulardan birisi cinsel yaşam ve tercihler konusu. 

Daha Sümerlerden itibaren toplumda cinsel yasaklar başlıyor. Her dönemde de cari cinsellik anlayışı ve yasaklamalar kapsam değiştiriyor. Kitapta, İlk Seks yasalarından Eski Yunan’daki vakıalara, Eski Roma, Ortaçağ, Erken Modern dönem 1500-1600 yılları ,ile 18. Ve 19. Yüzyıl kitabın belli başlı konu başlıkları.

Eski Roma’da zina yapan erkeğe verilen ceza, Eski Yunan’daki homoseksüel ilişkiler ile günümüzün karşılaştırması, verilen cezalar, Evlilikte ilk gecenin krala ait olması ya da hayvanlarla ilişki gibi aslında tarihsel anlamda herkesin mutlaka bilmesi gereken konular kitapta mercek altına alınıyor. Mutlaka okunması ve kitaplığınızda bulunması gereken önemli bir araştırma.

Eric Berkowitz is a writer, lawyer and journalist. He is the author of Sex and Punishment: Four Thousand Years of Judging Desire. He has a degree in print journalism from University of Southern California and has published in The Los Angeles Times and The Los Angeles Weekly, and for the Associated Press. He was an editor of the West Coast's premier daily legal publication, The Los Angeles Daily Journal. He lives in San Francisco.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder