21 Kasım 2013 Perşembe

EYLÜL AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 2

KİTABIN ADI
Belgelerle Mustafa Kemal Atatürk (1916-1922)
KİTABIN YAZARI
Proje Sorumlusu: Doç. Dr. Yusuf Sarınay
KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
T.C. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü
KİTABIN BASKI YILI
2003
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
215 sayfa (Türkçe bölümü) (Belgelerle toplam 664 sayfa)
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Gerçeklere birinci dereceden kaynaklarla ulaşmak önemlidir. T.C. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü elinde sonsuz bir kaynak olan Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti Belgeleri bulunmakta.

Günümüzde çarpıtma ya da okuyucu kazanma/okuyucuyu yanlış fikirlerle donatma uğrunda bir çok gerçekler gizlenmekte ya da tahrif edilmektedir. Bu nedenle arşivlerde bulunan gerçek belgeler ışında geçmiş olayları, kişileri doğru anlayabilir ve tanıyabiliriz. Devlet Arşivleri bu kitapta Osmanlı ve Cumhuriyet arşiv belgelerine dayanarak ve tamamen belgelerin tıpkı çevirileri (Orijinal belgelerin fotokopileriyle birlikte) zaman zaman değişik başlıklar halinde yayınlanıyor.

Bu kitapta da Mustafa Kemal Atatürk’ün 1916’da Sofya’ya ateşemiliter olarak tayininden 1922 Eylül’ünde büyük zaferden sonra Ankara’da karşılanmasına ilişkin yazışama ve belgelerden oluşuyor. Mustafa Kemal’in yakından tanımak ve yaptıklarını izlemek için bu eşsiz kaynak hem Atatürk severler için ve hem de tarih meraklılarının kaçırmayacağı değerde…




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder