11 Aralık 2013 Çarşamba

EKİM AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 4

 
KİTABIN ADI
Milli Mücadele’de Bir Kadın Üsteğmen Kara Fatma
KİTABIN YAZARI
İlknur Bektaş
KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Timaş Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2013
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
216 sayfa
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Bloğumu eskiden beri takip edenler bilirler, uzun süre “Onları Unutmayın” başlığı altında ülkemizin milli mücadele kahramanlarını tanıtmaya çalıştım. Halen belli belgelerim varsa da zaman yokluğundan yeni eklemeler yapamıyorum. Ama beni böyle bir dizi hazırlamaya iten başlıca iki kahraman vardı; “Gazi Milis Yarbay Topal Osman Ağa” ve “Kara Fatma –Fatma Seher Erden” idi. Her ikisini de yazmayı başaramadım. Belki ilerideki zamanlarda.

İşte bu kitapta Kara Fatma sayın yazar tarafından neredeyse basılı tüm dökümanlar taranarak ve ulaşabildiği uzak akrabalarından dinlenilen bilgilerden derlenerek anlatılıyor.

Kara Fatma’ya bu ismi veren elbette ki Milli Mücadelenin komutanı Gazi Mustafa Kemal. Yıllarca kardeşleri ve çocuklarıyla tüm cephelerde savaşan ve rütbeli gazi Kara Fatma ne yazık ki savaşın bitimini takip eden senelerde unutulmaya başlamış ve ciddi mali sorunlar yaşamış.

Ama kitabı okuduğunuzda görüyorsunuz ki bu milli mücadele kahramanımıza – ne yazık ki diğer pek çoğuna olduğu gibi- gereken saygıyı göstermemişiz. Öyle ki bu gün ana baba adı ile yaşının bile her kaynakta farklı söylenmesi bizim hepimizin ayıbı. Kahramanlar ve şehitler ölmez, ta ki unutulana ve isimlerini anılmayana kadar. Bizlere bir vatan bırakıp giden, kanlarını, canlarını veren bu insanları unutmamak, yaşatmak bizim elimizde, ve elbette sizin elinizde.
İLKNUR BEKTAŞ 2 Eylül 1970 yılında doğmuştur. Cibali Kız Lisesi’nden mezun olan İlknur Bektaş, Radyo TV, gazetecilik, senaryo yazarlığı, yaratıcı yazarlık ve fotoğrafçılık alanlarında eğitimler almış ve pek çok projeyi hayata geçirmiştir. Bir fotoğraf sergisine ve senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı pek çok filme imzasını atmış, TV programları hazırlamıştır. Katıldığı festivallerde çeşitli ödüller almıştır. Kendisinin 4 kitap çalışması daha bulunmaktadır.


2 yorum:

  1. İlginiz, yer vermeniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.

    Araştırmacı Yazar
    ilknur Bektaş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize ve katkınıza çok teşekkürler. Yeni çalışmalarınızda başarılar dilerim.

      Sil