13 Mart 2014 Perşembe

MART AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 1

 
KİTABIN ADI

Homeros’un Dünyası (Le Monde D’Homere)

KİTABIN YAZARI
Pierre Vidal-Naquet
KİTABIN ÇEVİRMENİ
Devrim Çetinkasap
KİTABIN YAYINEVİ
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2012
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı
KİTABIN SAYFA SAYISI
133 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
10/10 


Çağdaş Batı Uygarlığı’nın temeli kabul edilen “İliada” ve “Odysseus” Homeros’a atfedilen iki büyük ve görkemli destandır. Antik Yunan uygarlığının bilinen en görkemli eserlerinden sayılan bu destanlar üzerine incelemeler hiç bitmez. Sürekli yeni araştırma konuları ve eserlere konu olmaya devam eder.

Hem çağdaş edebiyat açısından ve hem de batı uygarlığını bilmek açısından iki kitabın okunması çok önemlidir. Edebiyatı bilmek sadece sürekli yeni kitap okumakla da olmuyor. Temel değerleri öğrenmek sindirmek şart. Bu çerçevede dünya klasiklerini okumak ve bu anlamda bir başucu kitabı olarak bulundurmak önemli.

Sayın yazar bu kitabında her iki destanı temel alarak Homeros döneminin antik dünyasını belli konular çerçevesinde özetliyor. Homeros’u okuyanlar için hoş bir gezinme olduğu gibi, okumayı hedefleyenler içinde mükemmel bir başlangıç kitabı. Kitaptaki görsel malzemeler kitaba katkıda bulunuyor. Kitaplığınızda bulunsun derim.

Pierre Emmanuel Vidal-Naquet (23 July 1930 – 29 July 2006) was a French historianwho began teaching at the École des hautes études en sciences sociales (EHESS) in 1969.

Vidal-Naquet was a specialist in the study of Ancient Greece, but was also interested (and deeply involved) in contemporary history, particularly the Algerian War (1954–62), during which he opposed the use of torture by the French Army, as well as Jewish history. Having participated with Michel Foucault and Jean-Marie Domenach in the founding of the Groupe d'information sur les prisons (GIP), one of the first French new social movements, he criticized negationism. Vidal-Naquet, who never abandoned his fascination with Antiquity, was also a supporter of Middle East peace efforts.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder