28 Aralık 2015 Pazartesi

EKİM AYINDA BU KİTABI OKUDUM - 4


KİTABIN ADI
Denktaş’ın Öbür Yüzü – Rauf Denktaş’la Siyaset Dışı Anılar
KİTABIN YAZARI

Erol Manisalı

KİTABIN ÇEVİRMENİ
-
KİTABIN YAYINEVİ
Kırmızı Kedi Yayınları
KİTABIN BASKI YILI
2011 
KİTABIN BASKI SAYISI
1. Baskı   
KİTABIN SAYFA SAYISI
88 syf
KİTABIN DİZGİ/BASKI KALİTESİ
10/10  
KİTABIN YAZIM-DİL KALİTESİ
10/10 
KİTABIN EDEBİ/SANATSAL/TARİHSEL DEĞERİ
8/10 


Bilmeyenler için öncelikle bahsedeyim ki, Erol hoca 1975’den itibaren Rauf Denktaş’ın danışmanı olarak çok yakınında bulunmuş, aile dostlukları sürekli devam etmiştir.
Benim için önemli bir şahsiyet olan Rauf Denktaş’ı siyaset dışı tanımak, özel an ve anılarıyla bilmek önemli. Manisalı hoca, elbette çok yakınında olmakla son derece fazla kişisel anıya sahip. Önemli gördüklerini okurlarla paylaşmış.
Tüm ömrünü Kıbrıs Türklerinin yaşam mücadelesine adamış bir insanı tanımak hele özel anlarıyla bilmek önemli. Bugünkü Kıbrıs Türk Toplumu yöneticilerinin ihanete yaklaşan çalışmalarıyla çok şey ve en önemlisi Türklerin bağımsız yaşam haklarının yitirilme tehlikesinin yaşandığı bu günlerde kanımca çok önemli bir anı kitabı


4 yorum:

  1. Okumam lazım. Hatırlatmanız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anı kitapların her zaman farklı ve güzel bilgiler bulmak mümkündür. "İnsan" Denktaş'ı tanımak için güzel vesile olacaktır.
      Sevgi ve en derin Saygılarımla.

      Sil
  2. Denktaş , merak ettiğim siyasilerden biri aslında , sıra gelir mi ya da ne zaman gelir bilemiyorum ama alıyorum notumu , saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamının son dönemlerinde açıkça vefasızlık gösterilmiş ama unutulmaz bir liderdir. Tanımanız dileğiyle saygılar sunuyorum.

      Sil