8 Ocak 2016 Cuma

PALAZZO DUCALE, VENEDİK 1. BÖLÜM

Tarih anlatımlarına gör Venedik’te ilk yerleşimler, lagünün orta yerlerinde bugünkü Rialto Köprüsü yakınlarında 450 yıllarında başlamış. Ahşap kazıklar üzerinde kurulan ilk yerleşimde daha sonra 11. Ve 12. Yüzyıllarda ticaretin gelişmesiyle beton yapılaşma başlamış.
Halen Venedik 118 Ada, 177 kanal ve 420 köprüden meydana geliyor. San Marco en büyük ve merkez yerleşimin bulunduğu ada.
Ulaşım gondollar, ve vaporettolar ile sağlanıyor. Kişilerin motorları bulunmakla birlikte özel kiralama seçenekleri de var. Halen gondollar saati 50-80 Euro arasında kiralanabiliyor. Kalabalık saatlerde fiyatlar yükseliyor.
Kent koruma altında. İzinsiz çivi çakmak dahi yasak. Sezon içinde günlük turist sayısının 25.000 ‘i bulduğu söyleniyor. Otel adalarda çok pahalı. En iyi seçenek  ana karadaki Mestre’de konaklamak.
Palazzo Ducale, Venedik Cumhuriyetinin 900 yıl süre ile yönetildiği merkez. İlk kez 9. Yüzyılda Bizans tarzı bir şato olarak yapılmış. İçinde kabul ve meclis toplantı salonları Doge’ların özel mekanları bulunuyor. Halen sarayda pek çok sergi açılmakta. Birazdan fotoğraflarda göreceğiniz 1. Dünya Savaşı sergisi de bunlardan birisi. Sarayın 1603 yılında yapılan köprü ile hapishaneye bağlantısı var. (Bu köprünün Ahlar köprüsü, Son Nefes köprüsü, İç Çekiş köprüsü gibi isimleri varmış.) Bu bölümde gezimizin sonlarında resimlerden izlenebilecek.
Resimlerin çokluğu nedeni ile saray gezimizi 4 bölümde verebiliyorum. Umarım sıkılmazsınız. İyi seyirler.
































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder