6 Ocak 2016 Çarşamba

SAN MARCO, VENEDİK

Murano’dan kalkan vaporettomuz doğrudan Venedik’in San Marco Meydanı önündeki iskeleye yanaşıyor. Her iskeleden hangi noktalara hangi numaralı vaportettoların gideceği digital listelerde ilan ediliyor. Dikkat edeceğiniz sadece gitmek istediğiniz iskeleye gidecek vaporettonun numarasını bilmek.

Zamanımız çok kısıtlı olduğu için öncelikle Venedik’in en meşhur meydanı olan San Marco üzerinde bulunan “PALAZZO DUCALE” (Dogelar Sarayı). Venedik şehir devleti iken cumhuriyetin başına seçilenlere “Doge” denilmekte. Türkçe dil alışkanlığı ile “Dük” diyebilirsiniz ancak bu unvan bildiğiniz soyluluk ünvanı değil, “Devlet Başkanları”na verilen bir statü ismi. Bu saray da Venedik Cumhuriyeti’nin hem Devlet Başkanı ikametgahı, hem meclislerin salonlarının bulunduğu yapı ve hem de yabancı elçilerin kabul edildiği teşrifat bölümlerine sahip.



Saraya belli saatlerde giriş bulunduğu için şimdilik rıhtımda vakit geçiriyoruz. Meşhur “meydan” biraz daha içeride. Saraydan sonra meydana geçeceğiz. Çılgın kalabalığın içinde dolaşmaya çalışıyoruz. Bazı yerlerde omuz omuza yürümek durumundayız.

2 yorum:

  1. Merhaba Mehmet Bey,

    Harika görüntülerle insanın yüreğini coşturan bir gezi... Diğer yazılarınızdaki görüntüleri de inceledim. Valla betonların, rezidansların olmadığı her yer muhteşem... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar korunmuşluk içinde rüyada gibi geziyor insan.
      Sevgi ve en derin saygılarımla.

      Sil