3 Mart 2016 Perşembe

RİMİNİ’DE GECE YÜRÜYÜŞÜ

Rimini’de ertesi gün fazla gezme şansımız olmayacağı için akşam yemeğinden sonra şehri biraz tanımak için şehrin eski bölümüne geçiyoruz. Eski şehre geçiş Tiberius Köprü’sünden yapılıyor. (Ponte di Tiberio) Halen 2.000 yaşında olan bu köprü, Roma döneminde İmparator Augustus tarafından yapımına başlanmış ve ölümü üzerine İmparator olan Tiberius tarafından İS 20 yılında tamamlanmış. Yaklaşık 8 metre genişliğinde ve ve 62 metre uzunluğundaki köprünün halen hem yaya hem araç trafiğine hizmet vermesi son derece ilginç.

Köprüden hemen sonra Piazza Cavour Meydanı bulunuyor. Eski şehir merkezi burası ve gençlerin genellikle toplanma merkezi. Gittiğimizde hem mevsim ve hem de sezon itibariyle açık çok az yer vardı. Meydanın sonuna doğru yüründüğünde Arco d’Augusto (Avgustus Takı)ya ulaşılıyor.



İmparator Augustus tarafından Senato’nun verdiği kararla İÖ 27 yılında yaptırdığı bu anıt halen var olan en eski Roma takı sayılıyor. Via Emilia yolunun burada sona erdiği kabul ediliyor.
Rimini’ye ayırabildiğimiz zaman bu kadar. Ertesi gün çok hareketli bir gün bizi beklediğinden otelimize dönüyoruz.

2 yorum:

  1. Bu yaz bizde bir İtalya seyahati planlıyoruz bakalım inşallah. Yazılarınızı yazın tekrar okuyacağım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım güzel bir gezi olur. bizim gittiğimiz yerlerle ilgili sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım. Sevgi ve saygılarımla.

      Sil