14 Nisan 2016 Perşembe

LİVORNO KISA KISA…

Livorno şehir gezimizden bazı ana başlıkları sunmak isterim.

TERRAZZA MASCAGNİ

Kentin girişi kuzey/kuzey doğu yönünden ve Fortezza Vecchia ile başlıyor. Eski kale tabir edilen  burçlardan girdikten sonra sahili sağınıza alarak güneye ilerliyorsunuz. Bulvar, her meydandan sonra isim değiştiriyor. Son ve geniş Viale İtalia yolunda bulunan Terrazza Mascagni, Tirhen denizi kıyısına yapılmış büyük bir gezi terası. Kafeler ve bazı çocuk parklarının içinde bulunduğu büyük bir alan. 1920’de tamamlanan teras hem sıcak yaz gecelerinde deniz kıyısında ferahlamak için ve hem de güneşi batırmak için hoş bir seyir mekanı.



PİAZZA della REPUBBLİCA

Şehrin eski kısmının ana arteri sayılan Via Grande deniz kıyısından başlıyor. Denizi arkanıza alarak bu caddede yürüdüğünüz takdirde Piazza della Repubblica’ya ulaşıyorsunuz. Gösterişli ve geniş bir alan. Yaklaşık 18.000 metrekare büyüklüğündeki alana açılan çok sayıda cadde ve sokak var. Alanın kuzey köşesi hem Fortezza Nuovo (Yeni kale)’ya açılıyor ve hem de kıyısında güneye ilerlediğiniz takdirde Küçük Venedik denen kanallar bölgesini gezebiliyorsunuz.





FORTEZZA NUOVA

Şehrin savunma surlarından oluşan kale taş ve tuğla ile yapılmış. 16. Yüzyılın sonlarında tamamlanmış. Kanal üzerinden küçük bir köprüden kaleye geçiliyor. Halen bazı sanatsal etkinlikler için kullanılıyor. Surlarından kanallar ve şehrin yakın kesimleri izlenebiliyor.








QUARTİERE VENEZİA

Çok sayıda kanal ve köprü ile bu mekan Venedik’in hatırlatıyor. 17. Yüzyıldan kalma. Kanallar kıyısında çok sayıda pub ve kafe mevcut. Bot ile gezmek mümkün. Ama yürüyerek ve kanallar, sokaklar arasında kaybolarak gezmeyi tavsiye ederim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder