20 Nisan 2016 Çarşamba

LUCCA

Pisa’dan ayrıldıktan sonra yaklaşık 22 kilometre mesafede bulunan Lucca kentine ulaşıyoruz. Lucca kenti, özellikle 1400lerden beri çok iyi korunmuş surlarıyla tipik bir Ortaçağ kenti. Toskana bölgesinde mutlaka gezilmesi gereken şehirlerden birisi.



Kentin tarihi bölümündeki daracık sokakları “Mura di Lucca” (Şehir Surları) görülesi yerleri. MÖ 2. Yüzyılda yapımına başlanan şehir surları 17. Yüzyılda son halini almış. 12 metre ortalama yüksekliğe sahipler. Toplam uzunluğu 4,2 kilometre. Zamanında surlarında 126 topla korunma sağlanmış. Surlar üzerinde “Passeggiata delle Mura” (Surla yürüyüş yolu) bulunmakta.




 Kentte çok sayıda görülecek yer var. Ancak zamanımız kısıtlı. Bu sebeple hem sokaklarda yürüyerek kentin tarihi dokusunu hissediyor ve hem de çizdiğimiz kısa bir rota ile “Duomo” “Giacomo Puccini Evi Müzesi” ve “Piazza Anfiteatro Lucca” denen çok ilginç bir meydanı dolaşıyoruz. Dilerseniz şimdi bunları hızlı şekilde dolaşalım.







2 yorum:

  1. Lucca'yı da çok beğendim..Toscana Bölgesi'ne bir gezi düzenlersek eğer,
    bu şirin tarihi kenti de gezimiz içine dahil etmeyi isterim. Hayal kurmak bedava nasılsa :)
    Teşekkürler Mehmet bey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezi öncesi mutlaka görmeyi istediğimiz şehirlerden birisi idi. Gördükten sonra da ne yazık ki fazla zaman ayırmadığımıza üzüldük. Bir Toskana gezisine mutlaka dahil edilmesi gereken bir şehir.
      Sevgi ve saygılarımla.

      Sil