24 Nisan 2017 Pazartesi

BOLU GÖLCÜK DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Birkaç aydır doğa yürüyüşü yapamadığımdan geçtiğimiz hafta sonunda bir yürüyüşe katılmaya niyetlendim. Her zaman yürüdüğüm grubumuzun hafta sonu yürüyüşü önemli bir nedenle ertelenince geçtiğimiz senelerde bir süre birlikte yürüdüğüm bir grubun Bolu Gölcük yürüyüşüne kayıt yaptırdım.
Bolu civarı gidiş geliş mesafesi nedeniyle Ankara’dan yapılan yürüyüş turlarında fazla tercih edilmiyor. Senelik programlarda seyrek yer alıyor. Biraz bu yüzden tercih ettim. Mevsimin tam dönüşüm günleri olduğu için yağmur ve kar uyarısı da yürüyüşü biraz güçleştirecek gibiydi.
Sabah 15 katılımcı ve rehberimizle otobandan yola çıktığımızda çevrede kar vardı. Dörtdivanda verdiğimiz mola sırasında kar tipiye çevirmişti. Saat 10.30 dolaylarında Bolu’ya ulaştığımızda kar durmuştu ama Gölcüğe doğru tırmandıkça çevrede yoğun kar vardı.
Yürüyüş grubunda yeni başlayanların çokluğu sebebiyle orman için geçişte sorun yaşamamak için rehberimiz orman içi yollardan Gölcük’e doğru inmeyi planladı. Hafif  bir yürüyüş olacaktı benim için. Ama bu bayram gününde artık kışa ve kara veda ederken keyifli ve dinlendirici bir yürüyüş oldu sonuçta.
 Saat 14.30 dolaylarında yaklaşık 9 kilometre süren yürüyüşümüz Gölcük kıyısında sona erdi. Bir buçuk saat kadar yemek ve göl kenarında gezintiden sonra 15.30 dolaylarında Ankara’ya dönüş yoluna çıktık. Güzel bir kışa veda oldu sonuçta.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder